Uit het leven van een Krok(ed)je: Voortbewegen - deel 3 (slot)

dinsdag 2 oktober 2007

Voortbewegen - deel 3 (slot)

We (Wilco en ik) hebben een dagje voortbeweging achter de rug waarover ik nog niets heb verteld. Daarom nu maar even. We hebben een leuk dagje achter de rug, en het was nog leerzaam ook. Een hele ervaring dat slippen. Uiteindelijk leer je de auto beter beheersen, en dat kan je weer helpen in een moeilijke situatie.

We begonnen met koffie en een klein stukje theorie. Onmisbaar. Daarna fluks de baan op. We kwamen met nog een derde deelnemer in de auto bij Kees terecht. Kees was, zo bleek die dag, een geval apart. Naast de reguliere oefeningen was het natuurlijk ook een welkome verassing dat hij nt moeilijk deed over een extra trekje aan de handrem om ons nog meer op scherp te krijgen. Dat dit ook bij Wilco en mij in goede aarde viel zal wel duidelijk zijn.
Zoals je op de website (klik op de foto) kunt zien, doe je een aantal verschillende oefeningen. Als eerste uitwijken. Belangrijk is dat je de eerste achterwielslip opvangt, en paraat blijft voor de tweede en eventueel derde slip. De volgende oefening was remmen. Eerst vol blokkerend, daarna "tegen het ABS", en nog een keer zo hard mogelijk trappen "in het ABS". Zeer verhelderend, want tegen het ABS heb je de kortste remweg. Sowieso was de rode draad dat je altijd moet kijken waar je heen wilt, maar dat is bij skiën en motorrijden niet anders.
Na de lunch gingen we aan de slag met remmen, uitwijken en remmen op de lange baan. Daar moet je ook weer kijken waar je heen wilt en sturen. Zoals gezegd creëerde Kees nog wel eens een extra slip. Goed om op bedacht te blijven. Na de middagkoffie hebben we onder- en overstuur geoefend op de gladde cirkel. Ook het wegrijden op de gladde helling stond nog op het programma. Ook een nuttige oefening voor de wintersporter!
Al met al hebben we veel geleerd, maar ook veel gelachen. We zijn al aan 't sparen voor de herhalingsoefening over twee jaar...

Hierbij besluit ik de serie voortbewegen en gaan we weer over tot de orde van de dag; voortbewegen op twee lange latten! Da's toch iets meer routine...

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage