Uit het leven van een Krok(ed)je: Eigen huis en tuin

woensdag 5 september 2007

Eigen huis en tuin

Eigen huis dit keer, want naast de werkzaamheden aan het nieuwe paleis van Wilco en Diana, hebben we zelf ook noodzakelijke werkzaamheden te doen aan ons huis.

Schilderen dus. Nou heeft As een aantal weken geleden een voorsprong genomen door aan de deuren te beginnen, nu hadden we een grote klus op het programma. De voor- en zijkant van ons huis is voor een groot gedeelte afgewerkt met hout. Red Cedar om precies te zijn. Dat is behandeld tijdens de bouw.

Nou ja behandeld... Het hout aan de voorkant was al door de buren aangepakt, nu waren we zover dat ook de zijkant echt moest gebeuren. Zo gezegd zo gedaan, dus Wilco kwam donderdag samen met Hans al de steiger afleveren en opbouwen (dank daarvoor!), en vrijdag zijn we aan de gan gegaan met voorbewereken: schoonmaken en schuren.

Het Red Cedar schuren is echt een geduldwerkje gebleken, het wilde niet kaal! Toen Arian dus zaterdag hier kwam was de knoop snel doorgehakt: we gaan de boel afbranden. Zo gezegd, zo gedaan dus zaterdag voor de lunch was de boel kaal en konden we gaan beitsen. Zondag hebben we de klus afgemaakt met het schilderen van de boeidelen, en de tweede laag beits op het Red Cedar. En zoals je ziet op de foto's moet je af en toe acrobatische toeren uithalen om overal bij te kunnen komen!

De klus is inmiddels klaar en alles ziet er een stuk beter uit. Een dankbare klus dus.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage