Uit het leven van een Krok(ed)je: Op verzoek

zondag 15 mei 2011

Op verzoek

Ja op verzoek. Dat kleine beetje feedback wat ik krijg is bijna altijd de vraag: "wanneer schrijf je weer eens wat?" Nou vooruit dan maar. Even maar een paar dingen van de afgelopen dagen teruglopen. Op de een of andere manier heeft het me allemaal wel indruk op me gemaakt.
Wandeling
Eerst maar eens met het vrolijke beginnen: we hebben vandaag een leuke wandeling gemaakt met alle mensen én honden van de Puppycursus. Leuk! Alle honden los en maar rennen! Frank deed natuurlijk ook flink mee, dus daar hebben we vanavond niet veel meer aan gehad...

Echt een geweldig leuke afsluiting van de puppytraining en we hebben een leuke groep. Wat ook wel leuk is om te horen dat veel van ons ook doorgaan met de training gehoorzaamheid A. Dat woordt wel wat pittiger. Daar beginnen we in augustus dan mee. Ik ben benieuwd.
Indrukwekkend
Minder fraai nieuws is het nieuws van bijna twee weken geleden. Het overlijden van Teo Kuijl heeft best even een schok teweeg gebracht hier in Baambrugge. Het is hier een echt dorp. Iedereen kent iedereen. Iedereen kende Teo. Dat kon ook niet anders, want Teo zette zich met tomeloze energie voor veel vernigingen en stichtingen in. Ik noem sportvereniging BEO, en het doprshuis maar eens als belangrijkste voorbeelden. Vorige week zaterdag de 7e was de uitvaart. In het doprshuis natuurlijk. De toeloop was groot. Heel groot. Zo groot dat het dorpshuis afgeladen vol zat en er onvoldoende stoelen waren. De bijeenkomst was in de gymzaal. Vooral het eind van de ceremonie was indrukwekkend toen we met die hele groep naar de begraafplaats liepen om Teo uitgeleide te doen. Voor eventjes alle verkeer opgehouden en nog eenmaal langs de kist gelopen. Indrukwekkend. Een beter woord kan ik niet bedenken.
Ook indrukwekkend
4 mei. Dodenherdenking. Volgens mij heb ik er wel eens vaker over geschreven. Ik geef toe dat we de herdenking vroeger via de TV "deden". Sinds we in Baambrugge wonen en iets doen voor de Oranjevereniging slaan we geen herdenking meer over. Het is altijd wel indrukwekkend zo'n optocht maar het optreden van een oud strijder was toch ook wel bijzonder. Hij legt zijn krans en gaat in de houding staan. Wauw. Ik vond het bijzonder om te zien.
De komende week
Er komt weer een drukke week aan. Niet alleen op het werk, ook daarbuiten. Woensdag gaan we naar het concert van Zucchero in Ahoy en de voorbereiding voor een migratie die we op het werk gaan doen. Genoeg te doen dus. Neem het me dus maar niet kwalijk als de volgende update nog even op zich laat wachten.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage