Uit het leven van een Krok(ed)je: Weer terug!

zondag 20 maart 2011

Weer terug!

We zijn weer terug in Nederland. Na een lekker weekend begint morgen het gewone leven weer. Wel even een terugblik op de rest van de vorige week.
Donderdag
Na het skiƫn van woensdag hadden we wel een idee van de sneeuwkwaliteit: niet zo best! Om maar te zeggen dat het weer en de omstandigheden niet echt op onze hand waren. De temperatuur kwam 's nachts niet meer echt onder het vriespunt. Het was bewolkt en de wolken lieten ook met regelmaat wat los. soms regen, soms sneeuw. De sneeuw die er wel lag was dus een slappe papperige substantie. Niet echt wat we gewend waren.
Bij het opstaan donderdag was het zicht beperkt en sneeuwdehet flink. Korte blik op internet (hadden we!) leerde dat het niet snel zou veranderen. We besloten een rustdagje in te lassen en dan de volgende dag verder te kijken. In de ochtend hebben we wat inkopen gedaan, ikzelf heb een paar nieuwe schoenen gescoord, en een lekker bakje koffie gedronken. De middag voelde As zich niet lekker. Pijn in haar buik, diarree, overgeven. Loes en ik zijn maar wat gaan eten. Op de weg naar het avondeten met Loes wel besproken dat we misschien eerder weg zouden gaan als het weer zo bleef zoals het toen was.
Vrijdag
Op vrijdag bleken zowel Loes als ik ook niet echt lekker te zijn geweest. We zijn toen maar rustig aan begonnen aan de terugreis. Op vrijdag exact om 10 uur reden we weg. Gelukkig ging het met Astrid weer een stuk beter. De reis ging voorspoedig, we waren om half elf 's avonds thuis! Lekker in ons eigen bed geslapen.
Zaterdag
Zaterdag niet veel gedaan. Auto door de wasstraat gedaan en even volgetankt. Daarna Frank opgehaald! Dat vond hij wel leuk. Wij ook! Verder niet veel gedaan.
Zondag
Vanmorgen zijn we naar Puppycursus geweest, hebben we weer een hoop dingen geleerd in een heerlijk lentezonnetje. Daarna even thuis en vanmiddag zijn we met Frank, en WiDiJuKy naar Lage Vuursche geweest. Daar dus ook nog even een rondje door het bos gelopen. Nu zijn we alledrie op de bank geploft. Even helemaal niets meer.

Japan
Natuurlijk hebben we alles over Japan gevolgd op de radio onderweg. Heftig. Op een koffiestop onderweg zagen we de beelden van de Tsunami. Wow.
Op de radio onderweg luisteren naar het nieuws. Op een goed moment zelfs speciale uitzendingen op OE3 met nieuws uit Japan over de situatie die toen in de kerncentrales al gevaarlijk begon te worden. Dat geeft de ernst van de situatie wel aan volgens mij.
En nu, tja kunnen we vanuit Nederland iets doen om te helpen?

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage