Uit het leven van een Krok(ed)je: Weer thuis.

zaterdag 8 juli 2006

Weer thuis.

Na een flinke rit zijn we weer thuis. Was nog best een warm klusje, maar we zijn er. Temperaturen in Denemarken en Zuid Zweden lipen onderweg toch nog op naar 30 graden of meer maar we hielden het hoofd koel en het vocht op peil. Zelfs een uur wachten op de veerboot naar Puttgarden (D) deerde ons niet meer.
We hebben overnacht in Hamburg en zijn vanochtend in 4 uur naar huis gereden.

Zo rijdend bedacht ik me dat er bij vakantiedrukte gewoon een inhaalverbod voor caravans moet gelden. Dat zou voor de doorstroming een hele opluchting zijn. Nu halen ze de vaart er vaak minutenlang uit voor 10 seconden tijdwinst.
Als je dan bovendien bedenkt dat de gemiddelde caravanner er minder dan 5 keer per jaar mee rijdt lijkt me niet inhalen op drukke tijden gewoon één van die creatieve maatregelen om de doorstroming in dit land te bevorderen.
En een caravan kan nog zo goed geladen zijn (fietsen, mud aardappelen, TV, magnetron, enz) het is en blijft een groot, lang, en relatief zwaar ding op twee iele wieltjes. Ik bedoel maar; een auto die ontwikkelt werd met zo'n onderstel zou nooit verkocht mogen worden. Waarom zou je dan met zo'n caravan wel ineens 100 mogen?
Nee, dan liever de vrachtauto's sneller. De chauffeurs zijn beroeps die elke dag met zo'n wagen rijden, weten hoe het reageert, en pas na veel opleiding achter het stuur mogen stappen.

Zo dat ben ik even kwijt!

Nu thuis gaan we vanavond maar eens een hapje eten bij de Veensteker.

1 reacties:

Op 09 juli, 2006 11:00 , Anonymous Anoniem zei...

welkom thuis broer

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage