Uit het leven van een Krok(ed)je: Vanuit Egmond, deel 2

donderdag 4 september 2008

Vanuit Egmond, deel 2

Vanuit een winderig (dat mag je rustig zeggen) Egmond aan Zee even een update voor de trouwe lezers onder jullie. We hebben "net" ons ontbijt op, en gaan straks denk ik maar eens een bakkie koffie scoren..

We zijn maandagmiddag nog even bij de VVV langsgelopen om wat informatie te halen omtrent activiteiten hier in de buurt voor de momenten dat het weer even niet zou meewerken. Twee brochures rijker en een paar euro's lichter zijn we toen weer op huis aan gegaan
Eergisteren deden we samen met Cassie natuurlijk, in de ochtend een rondwandeling door het dorp. Daarbij hebben we wat opgstoken over de historie van Egmond, op plaatsen gestaan waar je normaal niet komt, én we weten nu het oude station van Egmond aan Zee te vinden. Niet dat er nog treinen rijden, maar daar gaat het nou niet over.


Ook het busstation uit de jaren 50 is er nog. Er stoppen nog bussen, alleen is het gebouw nu in gebruik als snackbar. Dat hebben we maar weer mooi opgestoken. Gelukkig waren we voor de regen binnen, want het heeft de hele middag en avond flink geregend. We zijn nog wel even heel decadent met de auto boodschappen wezen doen (je laat je toch niet natregenen?) en hebben er verder een lome middag van gemaakt.

Gisteren, woensdag dus zijn we naar Hoorn gereden voor een ritje met de Museumstoomtram naar Medemblik. Je kunt een Historische driehoek doen, het eerste gedeelte van de tocht leg je af met de Stoomtram.






Aangekomen in Medemblik, stap je in op de boot die je naar Enkhuizen brengt. Zittend in de boot is er voldoende te zien. Er waren behoorlijk veel zeilboten op het IJsselmeer.


Nadat ik de drankjes had gehaald (dat was echt twee stappen lopen), vond ik dat de MS Friesland qua opzet wel erg leek op de veerboot van Rederij Doeksen waarmee we een paar maanden geleden naar Terschelling zijn gevaren. Wat blijkt: dat klopt! De MS Friesland heeft de verbinding tussen Harlingen en Terschelling onderhouden! Als dat geen toeval is! Dat was overigens ook de Friesland.
Lees hier en hier de feiten nog maar even na!

Na een uurtje varen bereikten we het Zuiderzeemuseum. Hier waren we nog nooit geweest maar je kunt het volgens mij vergelijken met het Openluchtmuseum in Arnhem of Bokrijk in België. Veel huizen uit de plaatsen rond de Zuiderzee zijn hier naartoe gebracht en vormen samen een goed overzicht van het leven dat mensen toen leefden.
We hebben tot even voor vijf uur met bewondering een gedeelte van het museum gezien, en zijn toen maar eens naar de trein gegaan. Al met al een geslaagde dag. We zijn nog even met Cassie over het strand gewandeld en hebben daarna lekker gegeten in de Klok.


Voordat ik het vergeet; in mijn vorige post schreef ik al dat de opruiming van de vakantiehuisjes en hokjes in volle gang is deze week. De tractoren (weinig Johnny Deere overigens) rijden af en aan. De huisjes worden op een grote aanhager geladen, hoewel ik er nog niet achter ben hoe ze dat doen. Daarna vetrekt er een mini konvooi naar de opslag ergens buiten Egmond aan Zee.
Al deze activiteit is ook de Telegraaf opgevallen, ze hebben gisteren een foto met bijschrift geplaatst. Genomen in: jawel, Egmond aan Zee!


De trekkertjes zijn hier sowieso populair, overal in de straten staan ze, hevig verroest en vaak hangt er een boottrailertje aan. Ik zal eens een mooi exemplaar op de "gevoelige plaat" zetten.

Voor nu is het wel weer mooi geweest. We gaan maar eens een "bakkie doen".

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage